| Kapitel två |






Nu var det ett tag sedan jag skrev, över en vecka sedan fakiskt. Men jag har haft fullt upp, så mycket intryck, känslor och uppläggningar att ta in.
Skolan är över, och ett nytt kapitel i mitt liv har tagit vid. Yrkeslivet.

Student-dagen var fantastisk! Började med att jag och tjejerna i klasses samlades klockan 07.30 på Gammelgården för att inta en campagne/studentfrukost. Underbart gott!
Efter detta så traskade vi iväg till skolan med Håkan Hellström skrålandes ur högtalarna på sterion, samtidigt som vi tränade på Våran Studentsång.
Väl kommen till skolan så skulle alla klasser var för sig fotograferas i cafeterian, vi passade på att skriva i varandas mössor och önska alla vänner lycka till. Samling i matsalen sen, för gemensan sång och utdelning av stependium.
Sedan var det dags att gå det traditionella Studenttåget genom tierp, klasserna radade upp sig och gick på led genom tierp, sjungades för fulla halsar och med varsinna egentillverkade plankat.
Och oj vad vi sjöng, skrattade, njöt och mådde bra. Tierpsbor stod längs vägarna, vinkades, pekandes och stolta.
Tillbaka till skolan sen, för att träffa lärarna och få det efterlängtade slutbetyget. Många tårar föll, var och en av oss fick en personlig blomma och dikt. Ännu mer tårar.
Men vi ska träffas igen, efter sommaren. En liten tröst i allt elände.
Nu var det äntligen dags att springa ut, vi fick vänta i cafeterian. Vi gick snabbt ut, klev upp för trappan till lastbilen så att havet utav åskådare kunde se oss sjungandes. Sen gick var och en till sina släktingar för att motta gåvor, oändliga kramar och gratulationer. Jag grät, av lycka.
Bilparad sen, alla i klassen åkte i samma amerikanare. Sjukt snygg var den! Och oj vad vi sjöng, igen. Och igen :)
Efter detta var det slut, alla åkte hem till sitt och åt middag med sina nära och kära. På kvällen träffades vi igen och då bar det av till People i Uppsala och en jätterolig kväll!

Det var väl i stora drag min Student. Minnen spolas framför ögonen medans jag skriver, en liten tygnd i hjärtat känns av.
Nu har iallafall arbetslivet tagit fart, började på Hemtjänsten i måndags. Det är lite svårt och mycket att lära, men jag hoppas och tror att det ska gå bra. Känns bra att ha ett jobb under sommaren iallafall.

Inget mer att säga nu,  så ta det lugnt.
Heja Sverige!

| Vattenkrig |

image23



Checklista , studenten [ 1 dag kvar ] :

Klänning [x] - 400 spänn.
Skor [x] - 250 pänn.
Smycken & Accessoarer [x] - 220 spänn.
Clip-on Magic 45 cm [x] - 600 spänn.
Alkohol [x] - 280 spänn.
Fordon [x] - bensinpris , typ 100 spänn.
Kläder & planer inför kvällen [/] - kläderna går väl på någon hundring.
Tatuering på fotvristen [x] - asläcker, fick utav pappa i examenspresent :)
Alla skolarbeten inlämnade och klara [x]
Övrigt tjaffs [x] - typ 200 spänn.

Nu är det dagen före. Dagen före den stora dagen. Och inte blir det en lugn sekund! Idag har det nämligen varit vattenkrig på skolgården, fyfan vad kul det var :) Fick väl en 20 hinkar över mig och alla var mot alla typ, fast  sen var det dom blöta mot dom torra. Hade idrott på morgonen också, var på Aspenbadet, spelade beach-volley, solade och simmade. Jag kommer sakna idrotten som fan. Världens bästa skolämne ju, och det har det alltid varit!
Funderar seröst på att bli idrottslärare i framtiden.

Var nyss ute och handlade lite matvaror och dylikt. Väldigt fint väder ute, så jag gick sakta till affären. Nu lär jag typ gå och köpa något snyggt plagg att ha tills imorgon kväll. Tänk att det är imorgon! :o
Man har lixom pratat om den här dagen i 5 år, och nu är den här, och man har nästan panik.

Ikväll kommer Almgren hit och sover över, det är skitbra för då kan vi hjälpa varandra att bli fina i håret imorgon. Och ikväll ska vi gå och handla en ordentlig Studentfrukost! Också ska jag göra iordning en mumsig efterätt till imorgon.
Sen ska vi käka tacos.
Systeryster kommer ikväll också, jag har saknat henne så ofattbart mycket! Ska bli underbart att träffa dig. Och Karrå också! Hon kommer imorn. :)

Jag längtar till imorn, ska bli så jävla härligt! Och alla som jag vill ska komma, är där. Alla förutom Martin, som jättetyvärr måste jobba. Men det förstår jag ju.

Ska iallafall samlas vid halv 8 imorgon bitti, på Gammelgården. Där ska vi äta en lyxfrukost och dricka massa gott! Före 9 ska vi gå ned till skolan och bli fotograferade och sen ska vi ut och gå studenttåget på Tierp. Sen kommer vi tillbaka till skolan och då ska vi sjunga och höra på Rektorns tal. Sedan, klockan 11, så springer vi ut mot friheten! :D
På kvällen blir det väl lite förfest hos nån av tjejerna, och sen drar vi till Uppsala och Krogen. Wohoo!

Nej jag måste kila iväg till Klädaffären nu.

Later.

RSS 2.0