| Tvillingar |


Hej.

Jag
kom nyss hem från faiza. faiza har varit en nära vän i snart fyra år och hon har nyligen blivit mamma till två pyttesmå och urgulliga tjejer :)
idag var det första besöket av mig sedan förslossningen som var i mitten början av februari. faiza var så fin och lugn att jag blev alldeles stolt, haha. tjejerna sov hela tiden men jag fick kika lite på dom då och då, gick ju inte att låta bli!
blev även bjuden på lunch och lite tårta. tur att jag hade med mig en blomma, annars hade jag skämts som en vovve.
gissa om man längtar efter sina egna bebisar när man ser sina vänners/familjers nyfödda. har ju med moderskänslor att göra, men man myser verkligen med tanken. även om det kommer dröja något år.

Ikväll så ska jag och martin gå på bio här i tierp. funderade på stan, men bensinen plus parkering kostar en hel del och biografen här i tierp är faktiskt väldigt fin. så klockan sju sitter vi och tittar på Män som hatar kvinnor, med skådespelare som michael nyqvist och lena endre. filmen har fått väldigt bra kritik och hade premiär igår så det ska bli riktigt roligt att se denna! tur att vi har gratisbiljetter så att vi slipper betala o:) hoppas vi kan leka med syster och andreas efteråt, det är ju endå lördag och min lediga helg av två i månaden.
så kom igen? ;)

Hoppas ni får en fin lördag iallafall!


| I love You |



Jag älskar dig också, baby.


Kom nyss hem från work. såg detta sötnosiga meddelandet på datorn och blev lite kär på nytt <3
martin är alltså på heartbreak, just nu faktiskt, men vi har massa planer för helgen.
nämligen;
imorgon kväll ska vi på bio i gävle. män som hatar kvinnor, martin har nämligen fått två gratisbiljetter :) på dagen så ska jag besöka faiza som fick två små söta flickor för två veckor sedan. ska bli urmysigt!
på söndag ska jag och martin åka och kolla på rally i forsmark-trakten. det tar nog en stor del utav dagen, vi ska ha med oss en stor matsäck och bara njuta.

Nu ska jag sätta mig framför tv:n och se på A walk to remember medans jag slänger i mig allt goda naturgodis som baby köpt till mig :) tihi.
förrästen så tänkte jag ge er ännu ett bra filmtips på en jättefin kärlekshistoria. filmen heter Stolthet och fördom [pride and prejudice] som Keira Knightley spelar ihop med snygga Matthew Mcfadyen i. jättefin film som ger en fjärliar i magen.

Med detta så önskar jag en god natt.



Ur Stolthet och fördom

| Äldre musik rokks |



God morgon.

Vaknade för en halvtimme sedan, utav min chefs röst i telefonen. haha, släng dig i väggen martin! (a) närå.
han undrade om jag kunde komma tidigare idag, men eftersom att tågen går en gång i timmen så tackade jag nej. orkar inte stressa ihjäl mig till jobbet. inte värt!
näste vecka ska jag få vara på forshem. dom ringde onsdags. jag är jättenervös bara för att det är så mycket man ska hålla reda på där. typ en ska vara i köket och fixa mat, en städar, en beställer, en fyller på skåpen. huva. men det löser sig väl, kan ju inte gå alltför fel!
så ja, ikväll ska jag alltså jobba på akademiska. är hemma runt tio på kvällen och då tänkte jag se A walk to remember, bara för att jag blev så sugen igår när jag satt och skrev om denna. lite nötter går väl också i, haha.
martin ska iväg med sina vänner på heartbreak i gävle. hoppas han får kul! lillpojken :)

Just nu strömmar takida ur högtalarna. otippat, va? inte ett dugg. men jag älskar ju rösten och texterna. ungefär som med winnerbäck. hans texter är oslagbara. man känner igen sig i de flesta låtar som han skriver faktiskt.
ett annat band som ligger varmt om hjärtat är metallica. typ 80-90 talets metallica. inte de senaste två albumen, dom suger verkligen och det är tråkigt. men musiken från förr lever ju vidare. andra rockband, såsom gammaray och avantasia har jag också lärt mig tycka mycket om tack vare min käre far.  förrästen var nog all musik mycket bättre förr. förstår inte hur dom orkar fortsätta, lär ju inte finnas så mycket kvar att skriva om, och melodierna låter bara lika de förra. de måste ju stjäla, när det inte finns nåt nytt kvar!
jag tror att vi kan leva på den gamla musiken. alltså, 50-60-70-80 och 90-tal. tvåtusentalets musik är kass. försutom takidas och lasses.

Nej, nu ska jag göra mig iordning, äta lite god frukost [ me love frukost ] och hoppa på elva tåget.



| Filmer - Kärlek |



Pju

, vilket härligt core-pass!

Idag så tittade jag och syster på Walk the line. filmen handlar om Johnny Cash's fartfyllda liv. riktigt, riktigt bra film med många härliga låtar och rockabilly-kläder. jag riktigt njöt av varje sekund. det är synd att det inte finns så många filmen som berör en.
jag tänkte ge er lite tips på min allra bästa kärleks-mys-storgråts-filmer;

Titanic. den kommer man inte undan. har du helt galet nog inte hunnit sett denna. det fins ingen ursäkt! slå på den på en gång, filmen är nog den bästa som har gjorts genom tiderna! Leo och Kate gör ju inte filmen sämre precis.
massa kärlek och massa gråt <3


A walk to remember. den här filmen sätter sig direkt i ditt hjärta, och stannar där. den är sjukt sorglig, och sjukt stark. mest sorglig. kärleken mellan de två huvudpersonerna, heta Shane West  och supersöta Mandy Moore, är obrytbar. fyfan så bra film!  <3
   +

Their eyes were watching god. snyggaste Hale Berry har huvudrollen i den här härliga filmen som utspelar sig på 20 talet. filmen handlar om frihet och om en otroligt stark kärlek. ni kommer inte att ångra att ni sett den. en utav mina favvofilmer! <3


The notebook. jag vet, jag är sent ute som såg denna för första gången för ungefär ett år sedan. men den är helt underbar. filmen är fullspäckad med kärlek och även lite sorg. gråter du inte på slutet, är du inte människa <3 Vackra Rachel McAdams spelar en utav huduvrollerna. <3





| Lediga dagen |



God morgon.


Idag vaknade jag med ett ryck klockan sju på morgon. martin låg fortfarande bredvid mig vilket betyder att han hade missat bussen med en timme. stackarn hade råkat stänga av larmet istället för att trycka på snooze. efter några arga ord , och lite smällar i dörrar och sånt sprang han ut och tog bilen till jobbet. jag somnade lungt om igen efter en kvart. Vaknade inte av att telefonen hade ringt eller något , den låg ju i och för sig inte i rummet och var inställd på den lägsta volymen så det var nog inte så konstigt. elva var iallafall klockan när jag slog upp mina blå.

Har inte gjort något särskilt hittills , fått på mig kläderna iallafall.
idag är jag alltså ledig! bra skönt , har suttit vak igår åt en orolig och rädd liten tant på sjukhuset. ifag skulle hon få åka till ett boende. imorgon ska jag jobba kväll, hoppas in för en tjej som har halkat och gjort illa ryggen. usch, är nog inte alls den första eller den sista! den här vintern har varit så hemsk. funderar på att flytta utomland på vinterhalvåren för att slippa det jäkla vädret. skulle vara mums.

Vad står på schemat idag då? jo, om en 40 minuter så tar jag mig en promenad till syster, som bor två kilometer bort. på andra sidan tierp alltså. är väl där i någon timme, sen tar jag mig en promenad tillbaka, men innan jag går hem så ska jag soola och handla hem en hel del matvaror. förråden måste fyllas på såhär efter svält-tider. inte för att jag har mycket pengar, fyra tusen efter att jag betalat räkningarna. men mat måste man ju köpa ändå.
ikväll tänker jag träna core, mm så underbart. man ligger på en matta och kör skitjobbiga övningar tillsammans, långsamt så att det ska bli allra jobbigast. till musik , dämpad belysning och lugn musik. det är mycket teknik i det hela också, eftersom att man tränar korsettmuskeln så ska man ha fokus på denna och andas rätt.

Nej, nu ska jag göra mig en tallrik gröt och sen är det dags att fånga dagen!



| Kvälspass |



Är

på väg till jobbet nu , dom ringde och behövde extra vak åt en orolig patient.
så jag tar tåget vid elva och är hemma vid tio, i vanlig ordning alltså.
är så skönt att få sova på dagarna, men samtidigt är det helt underbart att få sluta på dagen och ha hela kvällen att göra vad man vill på. hinner ju knappt träffa pojkvännen när jag jobbar kväll. en til ltvå timmar hinner vi nog kramas innan jag somnar.

Har tittat på top model och ätit mackor , the och fil med flingor såhär på morgonen. lugnt och skönt.
jag grät till top model, haha. typiskt mig, såfort något blir sorgligt så känner jag sån otrolig empati. denna gången för att tjejen som åkte ut vart så ledsen och grät så att tårarna sprutade.

Igår var vi hos emelie och andreas, kom dit vid halv nio på kvällen. vi provade deras nya spel, NHL 09 såklart. det var jättekul, men svårare än 08! var i princip omöjligt att göra mål. sen kollade vi på en norsk skräckfilm. den handlade om en snömonster som mördade massa folk på ett sjukhus. inte så läskig alltså, men ganska spännande!

Nej nu rinner tiden iväg, ha det så bra sålänge.
nu verkar iallafall min blogg se ut som den ska :)


| ÅH! |

JÄVLA SKIT BLOGG.

ALLT SER JU KEFFT UT, NYSS SÅG DET BRA UT!

Död åt detta. Hejdå.

| Omgjort |



Gjort

om lite. igen. cozy , huh? det har tagit ungefär två timmar. så vill man ha lite tidsfördriv så är det ju bara att
sätta igång så är man fast.

Martin har kommit hem , lagat mat , kramat mig och åkt till gymmet. han kommer väl hem runt åtta , duschar och sen ska vi åka till syster och prova NHL 09. det ska bli trevligt, var så länge sedan nu.
Vi ville köpa semlor , eftersom att det är fettisdagen, men vi har inte råd. haha , pathetic.

Tog iallafall tillfället i akt och knallade ned till aktivera för att träna härlig core klockan tolv på förmiddagen.
passet var underbart skönt och hur jobbigt som helst.
jag köpte krokar till vårat badrum också. för trettio spänn. blev mycket finare faktiskt :)

Jag vill ut och resa. jag fyller tjugo i sommar och vill inte sitta hemma i vanlig ordning. vill göra något riktigt kul, men vet inte vad ännu. behöver ju inte göra något precis på dagen , men under sommaren. jag vill ta körkort också. tänker absolut sätta upp mig på en intensivkurs i vår, är otroligt peppad. känns uselt att inte kunna ta sig dit man vill när man vill. som exempelvis till jobbet.
jag vill ha vår också, mer än någonsin. denna vinter har tagid död på mig. den är ju huur lång, mörk och snöig och kall som helst!

Åh just det. jag kollade på operah imorse, fastnade direkt när jag såg vad programmet skulle handla om: mirakelbarn.
alltså barn som har överlevt otroligt svåra och konstiga saker. programmet var väldigt känslosamt och starkt. jag grät faktiskt några gånger. Celine Dion gästade programmet, hon hade med dessa barn skrivit en bok för att samla in pengar till bland annat unicef. Låten

Nu ska jag hoppa i det varma vattnet och värma upp min kalla kropp en stund.


| I'm With You |




Tänkte träna core klockan 12 idag. Få bort lite jobbiga tankar.
Det är jobbigt här hemma , båda två har det riktigt jobbigt. Martins telefon paja igår , och dom ska ringa från ett jobb han har sökt den här veckan. Han har jättemycket utgifter och har knappt råd med sig själv. Jag tycker synd om honom , vilket gör att min situation har förvärrats. Jag får 6 200 denna månad. Jag jobbade som fan i januari , jag har jobbat en hel del i februari med. Tydligen får jag bara OB-tillägget från januari nu. Hur dumt är inte det? Jävligt opassande iallafall!
Jag har mycket utgifter jag också. Busskort för 300 , linser för 200 , mat för många hundralappar, räkningar för 2 700 .. Hassela?
Jag tänker FAN ha råd med Hassela. Jag behöver komma bort , få vara med dom som står mig närmast. Annars går jag under. Jag har längtat i tre månader. Jag bara måste ha råd. Hur ska jag få råd?

Och jag måste ha jobb. Ska gå till någon dam som sitter på björkens förskola och skriva upp mig på något dagis.

Panik. Ångest. Aggresioner. Smärta. Sorg.

Saknad.
Jag saknar Martin. Jag saknar min familj, Emelie , pappa , mamma .. Jag saknar Almgren och jag saknar min gamla klass. Jag saknar Roberth. Jag saknar Mathilda.
Vart är ni?


Spela hockey ikväll , Emelie?
Du kan ju höra av dig om ni har lust / ork.

Later.


| Inte bara DU |



Livet är bra djävligt. Egentligen. Många skriver om hur dåligt dom mår , ofta.
Jag mår inte heller bra , livet är inte helt underbart. Nu vill jag få ur mig. Inte allt , oh nej , då skulle ni ramla av stolen. Men liksom , vad som är jobbigt just nu.

Jag vet inte vad jag vill med mig själv och mitt liv. Jag är inte säker på någonting. Inget alls. Detta ger mig en panik-känsla varje dag , en klump i magen , en otillfredsställelse. Jag vet inte heller vad jag ska göra för att ändra på detta.
Eftersom att jag inte har en aning om vad fan jag vill så känner jag inte mig själv fullt ut. Att inte känna sig själv är att ha väldigt svårt att skapa kontakt med andra.
Vilket leder till att jag knappt har någon vän, kvar. Vart har alla tagit vägen? Dom vänner jag tror jag har hör aldrig av sig. Aldrig. Skriver jag att jag saknar dom så får jag ett likadant svar tillbaka. Men sen då?
Jag har inte skapat några nya kontakter på hur länge sen som helst , på år. Man säger att man finns för varandra , men det gör man tydligen inte. Inte om man inte försöker träffa varandra eller ens prata med varandra.
Jag är alltså instängd. Jag har ingen att prata med om saker , utom Martin. Ibland Emelie. Inte alls lika mycket nu som då. Wierd , kom igen, vad finns det att göra egentligen?

Ett annat problem är att jag jobbade som fan i januari; 75 % , varannan helg , hade minst 5 semesterdagar som jag skulle få ut i pengar plus att jag jobbade dubbla pass en dag. Vad har jag fått för galen lön? 6 200 jävla kronor.
Jag hade räknat med 17 000 , jag ska ha det men det är något jävla strul. Vi har bokat en skidresa i mars , jag har räkningar att betala och jag har mat att inhandla. 6 000 räcker knappt till räkningar och mat. jag har absolut ingen att låna tillräckligt med pengar av. FY FAN.

Jag tycker inte om Tierp. Det är tråkigt , det finns inget att göra och människorna här har så svårt att öppna sig. De har sina gäng och det går inte att komma in i dom. De är med samma människor och de jobbar på samma jobb.
Jag har bott här i 5 år och har inte kommit in ett dugg.

Det gör ont i mig och jag vill gråta, men det går inte. Istället blir jag arg.
Nu måste jag göra mig klar , för dom ringde och bad mig komma och jobba kväll. Jag tackade såklart ja.

Later.


| Torsdag |



God morgon!

Idag rullade jag ur sängen vid halv tio. Då hade jag znoosat sen nio. I vanlig ordning , alltså.
Eller jag ljög lite där. Först vaknade jag vid sex av Martins varma kram , han sa att han älskade mig mest av allt i världen och att han var ledsen över vårat lilla gräl igår. Egentligen var det inget gräl , bara ett missförstånd, men det ledde till en väldigt stel kväll.
Iallafall så höll han på att missa bussen för att han kramade och pussade och älskade mig så mycket så jag gick upp och hämtade in kläderna från tvättstugan.
Sen hade jag svårt att somna om, men sov väl efter en timme igen. Då drömde jag den hemskaste drömmen. Martin var otrogen , och han skrattade när jag var argare och ledsnare än någonsin. Jag slängde saker på honom för att jag var så jävla arg , men han bara log. Sen kom hans nya tjej också , som hette Maria. Och båda skrattade tillsammans.
Jag fattade inte att det var en dröm , den var så sjukt verklig. Jag vaknade av att jag drog en djup suck , sen började jag gråta. Jag grät som fan , under täcket , det gjorde jätteont. Jävla skithuvud att djävlas.
Iallafall så somnade jag om sen , och vaknade av att Martin ringde. Då fick jag berätta om drömmen och han övertygade mig om att det aldrig skulle hända.
Jag älskar dig.

Om en timme så sitter jag på bussen till Karlholm. Ska nämligen åka och hälsa på mormor & morfar. Dom är barnvakt så jag hinner träffa barnen lite också , innan syrran kommer och hämtar hem dom.
Jag åker nog hem vid tre-tiden. Har så förbannat ont i magen. Det är faktiskt synd om oss kvinnor som måste känna den här smärtan i typ 2 dagar varje månad. Bara så ni vet , karlar , så ska ni visa ett medlidande och vara väldigt omtänksamma under dessa dagar. För det är faktiskt inte ett dugg kul att ha ont ända ner i låren och ha massa jobbiga hormonrubbningar. Så att ni vet.

Ikväll ska jag träna core , syster hänger nog med. Jag frågade mamma också , men har inte fått något svar än. Hon skulle gilla core.
Sen ska jag och Martin åka till syster och Andreas och leka. Se på film och ha mys!


Jag tänker på Mathilda när jag hör låten. Det var goda tider , fattar inte varför dom bara försvann. Miss you hun.

Ha en bra dag :)

Later.


| Ögongodis |

VÅR / SOMMAR - GODIS!


SHOES





CLOTHES









PLUS MASSA MER <3


Love Clothes

| Min Helg |



Hej vänner! Eller familj. Vilka som nu läser  :)

Idag är jag ledig. Andra dagen i rad och jag har verkligen inget att göra såhär i veckorna. Detta är nämligen min helg , eftersom att jag jobbar fredag - söndag.
Vad gör man då  , på sina lediga veckodagar? Jo , det ska jag tala om.
Man hinner diska minst två gånger , man städar , tvättar såklart, häckar framför datorn och äter framför tv:n. Man handlar och man försöker träna. Ikväll ska jag träna. Jag har längtat! Ska köra ett hårt Body Pump pass.
Det är synd att vädret är så äckligt kallt och snöigt , annars hade jag mer än gärna gett mig ut på en promenad.
Men jag hatar att promenera på vintern. Jag älskar att promenera annars. Men kylan dödar mig och jag börjar direkt tänka på de snabbaste vägarna fram.
På våren, sommarn och hösten kommer jag och Martin vara stammisar i spåret. Vi ska gå tre gånger i veckan iallafall , 5 km. Backe upp och backe ned. Kul :)
Lite terapi också , eftersom att man kan prata om allt möjligt med varandra. Martin brukar försöka skrämmas. Haha.

Idag klev jag upp klockan 09.30. Sen dess har jag faktiskt diskat , dammat , dammsugit, rensat ur lådor och förrådet plus torkat golvet. Och ätit frulle såklart. Sen ska jag gå till affären med pengar som jag inte har. Det är nämligen röda veckan för mig nu så jag har ju inget val. Jag har ungefär 60 kronor att leva på tills nästa vecka. Martin har väl hundra.
Hassela-helgen kostade ju lite. Plus att jag har betalat min morbror för vecka tolv. Plus att jag har handlat hem massa saker itll lägenheten såsom gardiner och olika prylar, ockspå har jag betalat p-piller för 250 spänn. Och köpt skor.
Nästa månad ska jag vara mer försiktig! Fast det kommer ju inte att gå , eftersom att Hassela-veckan är veckan innan lönen , och då har man redan lite kärvt med pengar plus att det INTE kommer att bli billigt där. Tänk all mat, hyrning och dricka och underhållning .. Hua! Men roligheter kostar och jag vill ta mig fan ha roligt!

Hur går det med jobbet då , undrar ni säkert nu?
Jo det har ringt lite grann fråna båda hållen , men dom ringer alltid samma dagar som varandra. Och det suger ju lite.
Man kanske ska sätta upp sig på ett dagis?
Jag vill verkligen det , så varför inte .. Bättre med för mycket jobb än för lite , och det är ju bara att säga nej om det inte kul.
Förrästen är det skitkul att jobba på dagis.
Håller på att höra mig för om hur man ska göra bara , vart man ska ringa och vad man ska säga och så ..
Någon som vet? :s

Nej ni , nu ska jag .. Äh, fantasin har tagit slut helt enkelt  :)

Later.



| Ge Mig |

Djur. Livskamrater , familjer.
För mig ska ett djur ge trygghet , stimulans , glädje och massa kärlek.
Allt detta stämmer på en Hund i mina ögon. Jag vill verkligen ha en riktig hund. Allra helst en Siberian Husky. Såfort jag ser någon med en Husky så blir jag så otroligt avundsjuk!
Men med mitt boende , min ekonomi och mina arbetstider så fungerar det  inte.
Senare ska jag skaffa en livskamrat [utom Martin alltså].

Här kommer lite bilder på mina önskemål :

1. SIBERIAN HUSKY




GOLDEN RETRIVER


JAPANSK SPETS


ROTTWEILER

| Jag vill ha vår |

 


Jag saknar sommar , ljus , värme! Jag längtar ihjäl mig till våren. Jag älskar våren och sommaren. Vintern gör mig deppig , ful , grå och trött!
Tänk alla långa promenader , de ljusa kvällarna , alla dofter och människor som börjar krypa ut ur sina iden.
Tänk stranden , nya bikinin , solbrännan och det härliga vattnet!
Tänk alla snygga kläder som kommer fram , alla snygga leggins och shorts! Alla heta skor. Energin , glädjen.
Tänk sommarstugan uppe i Norrland eller på Gräsö.
Tänk på alla fester / krogbesök , ingen frysa-ihjäl-känsla där inte.
Mums.

För övrigt så hoppas jag att telefonen ringer lite i veckan , behöver jobb!
Ska jobba kväll på måndag , och dag på lördag & söndag.
Vill skriva upp mig på något dagis , men fattar inte hur man gör?
Vem ska man prata med? :s
Ska forska lite i detta.

Jag vill ta körkort! Tänker gå en intensivkurs , hoppas det kommer upp nån kurs i slutet på mars eller i början av april.
Det skulle vara peerfekt.
Jag har nämligen så svårt att köra nu när det är så jävla mycket snö ute , plus att det är mörkt på eftermiddagarna. Med min försämrade syn så blir det ännu svårare att se på kvällarna.
Jag lär mig inget mer än att hålla mig kvar på vägen liksom.
Och jag kör ju ingenting privat heller. Jag och pappa måste skärpa oss när det gäller detta eftersom att det behövs ca 50 timmars privatkörning för att det ska gå allra bäst.
Men som sagt så är det inte så stor idé att ge sig ut på vägarna just nu. Men om någon vecka ska det nog gå bättre!

I fredags så var det den trettonde. Fredagen den trettonde. För mig var det en bra dag. Jobbade dag , gick på B-glucos kurs. Kom hem vid fyra , käkade blodpudding med massa morötter. Kramades massa med Martin , och sen gjorde jag mig iordning inför utgång!
Var hos mamma på förfest faktiskt , var skitkul. Emelie var där. Vi sjöng så att taket lyfte. Marianne kom.
Emelie och jag tog 9-tåget in till Uppsala. Vi gick på People. Ska bli skönt att fylla 20 , så att man kan gå på andra krogar.
Men det var faktiskt jättekul på People denna gång , var jättemycket folk man kände där. Och vi dansade heela tiden , förutom när vi var på toa eller köpte smirnoff.
Var hemma klockan tre.

Igår var det alla hjärtans dag :) På morgonen gav jag martin den stora röda present-påsen med hjärtan på. Han vart alldeles jätteglad. I den låg en nalle , en stor hjärtformad klubba som det står "I love you" på, ett sött kort och en liten ask chokladpraliner :)
Han bjöd mig på kinamat på kvällen. Som OTUR är så är det bara massa drägg på denna resturang i Tierp.
Gamla alkholister som uppför sig odrägligt. Det är så jämt när man äter där.
Hädan efter tar vi hem maten därifrån. Maten är ju iallafall aasgod!
Efter maten gick vi till Hemköp och laddade med snacks , sen gick vi förbi Karin och Sören. Dom har tapetserat hela köket och det ser väldigt fräscht ut!
Vi gick väl hem efter nio , laddade hem Patrik 1,5 och satte oss i soffan och smaskade på morötter , gurka , chips , chilinötter & dipp.
Var en jättemysig och perfekt alla hjärtans dag.

Nu ska jag hoppa in i duschen , sen går jag nog över till  Karins , där Martin är och meckar med Saaben.

Later.

| Allt - Inget Vatten |



Just nu så strömmar det varmt vatten ur kranen till mitt lilla badkar.
Jag tänker ofta på det här när jag badar/slösar väldigt med vatten : Hur sjutton klarar man sig utan detta? Och hur jäkla egoistisk är jag , som slösar utan att tänka på det?
Jag menar , hur mycket vatten rymmer inte ett badkar? Flera hundra liter , minst! Och ändå räcker inte det till för mig , eftersom att jag låter en smal strimma hett vatten rinna under hela bad-tiden.
Men tänk då , att inte ha vatten .. Att få gå kilometer för att kunna hämta en hink full , med smutsvatten.
Att passa på att doppa sig i smutsvatten medans man är där , och sen skynda sig hem och hinna bli svettig igen under tiden.

Tänk ändå , att detta är vardag , detta är just nu när man sitter i sin bekväma datastol. Bara några tusen [hundratals?] mil bort.
Jag tror att man inte fattar. Att man inte alls förstår , för annars skulle jag ha stängt av vattnet vid det här laget. Annars skulle jag skänka massa pengar , köpa massa broscher och sånt.
Visst känner man medlidande , oh ja. Men hade man verkligen förstått , då hade man gjort annorlunda.
Jag önskar att jag hade mycket pengar , så att jag varje dag kunde skänka pengar till alla som behöver det.
Sjuka & Fattiga. Barn och Vuxna. Djur & Natur.



Iallafall så var Hassela-helgen jättebra. Vi bemästrade slalombackarna på lördagen , mellan klockan 9 och 2 typ.
Det räckte , för det var iskallt väder. Och snöigt. Men kul :)
Intot på Forshem har funkat väldigt bra. Jag har gått en dag plus en kväll på AB - sidan och en dag på CD-sidan. Imorgon ska jag gå en kvälltur på CD-sidan. Sen är jag en fullgod vikarie , haha.
Jag missade bussen idag, med typ 20 meter. Jag ringde min syster och bad förgäves om skjuts hem , eller tre kilometer , för jag gick faktiskt en själv. I tio minus. Skitkallt!
Hon kom som en värmande ängel. En ängel med värme.

Nu ska jag hoppa i det varma badet , trots allt. 

Later.



| Hassela |



Om cirka än en timme så åker vi!
Klockan halv fyra , mer eller mindre , så hoppas jag och älskling in i mammas bil , där även lillebror sitter.
Om en timme åker vi till Hassela. Det ska bli kul , särskilt när älskling i sista stund frågade om han fick följa med , självklart fick han det :)
Vi ska åka hem till mammas kärlek , Thomas , han har lagat iordning middag och allt när vi kommer. Det blir nog till att försöka sova tidigt , eftersom att vi lär upp tidigt imorgon. För imorgon , då ska vi åka slalom , hela dagen!
Efter denna härliga skid-dag så ska vi gå på after-ski och på kvällen så ska vi ut och äta middag + dansa. Det sistnämnda vet jag inte om det blir så mycket av men middagen serveras ju på värsta dans-stället så.
På söndag eftermiddag så kommer vi att bege oss hemåt igen.

Känns som en riktigt trevlig helg och jag har dansat mig igenom denna dag. Jag har tvättat lite, duschat och fått besök utav mina bästa! Syster + barn ]
Jag har gjort i ordning blodpudding med lingdonsylt och massa rivna morätter som jag och Martin har slängt i oss. Vi orkar ju inte hålla oss till sju tiden.
Nu håller jag på att föra över lite låtar till Martins mobiltelefon , så att vi har nåt att lyssna på i bilen :)


Jag har nu gått intro på avdelning ABForshem. En kväll och en dag. Det har gått jättebra , ganska mycket runtomkring vården att göra , såsom beställningar , tvätta , städa och vara i köket.
Menmen , jag lär mig ju.
Nästa vecka ska jag gå en kväll och en dag på CD sidan. Det sägs att det skiljer mycket på avdelningarna. Men det blir nog bra :)

Nej , måste packa ihop det sista nu!

Later.


| Livet rullar på |



Äntligen har jag tid att sitta ned och blogga , i vanlig ordning. Winnerbäcks vackra stämma hörs i högtalarna , i vanlig ordning.
Det var ett tag sedan nu , det är lätt hänt att det går någon vecka utan att jag ens tänker på att blogga.
För mitt liv flyter ju på precis som vanligt , och det är väl inte så kul att sitta och läsa om samma saker hela tiden.
Fast egentligen är den här bloggen till för mig , för att jag ska få ut mina tankar och vad jag har för mig. På så sätt rensar jag ur huvudet så att jag får plats med nytt igen.

Idag har jag tränat core. Gud vad härligt det var! Har inte tränat core på över två månader. Imorgon ska jag och syster träna bodypump. Älskar att
Iallafall så har jag tvättat sedan jag kom hem , vart klar för en timme sen. Jag har vart barnvakt åt mina söta syskonbarn och jag har lagat våfflor till middag.
Älskling ska snart åka och träna , medans jag ivrigt ger mig in på det nyaste avsnittet av One Tree Hill.
Jag är såld på denna serie. Martin hatar den. Alla karlar hatar den by the way.
Men jag är såld. Jag älskar sättet de pratar på , sättet de tar hant om varandra och hur de hanterar alla intriger , jag älskar all spänning och kärlek.

Åh vet ni , i helgen så var Almgren på ett hembesök. Jag , Malin , Vicky & Almgren var alltså partysugna. Så vi byggde en förfest här hemma. Klockan 9 tog vi tåget in till Uppsala och krogen People. Där dansade vi massor , och drack några drinkar. Vid ett så skuttade vi till Mc'donalds där vi tryckte i oss cheesburgare , vatten och chokladmuffins. Klockan två tog vi tåget hem till Tierp igen.
Det var en jätterolig kväll som vi absolut kommer att göra om. Många gånger :)
Jag längtar tills Almgren kommer hem på riktigt.

Imorgon bitti ska jag bege mig till Forshem för att fajtas med min första intro-dag.
Forshem är alltså ett litet sött demensboende med två avdelningar där äldre människor med demens bor eller vistas några timmar i veckan.
Jag ska alltså arbeta som timvikarie nu, som undersköterska dårå , på Forshem och på Akademiska.
Får jag inte ihop mina timmar genom dessa jobb så ska jag även söka på Avdelning 2Tiers Sjukhus. 2an är också en geriatrik-avdelning. Precis som 85A på Akdemiska. Där jag har arbetat sedan augusti.
Sen jag slutade skolan så har jag faktiskt bara jobbat. Jag hade inget sommarlov , utan började på Hemtjänsten 2 dagar efter avslutningen.
Jag har arbetat alla högtider: Midsommar , Allahelgona , Lucia [då tåg jag faktiskt ledigt] , Jul & Nyår.
Jag har arbetade fyra helger i rad under sommaren , och varannan helg efter det.
Jag har fått kliva upp klockan 04.30 på dagarna , och när jag jobbat kväll så har jag varit hemma efter 22. Tänk er då själva hur trött man är efter ett kvälls + dag-pass. 6,5 timmar innan man ska kliva upp till jobbet igen lixom.

Men jag behöver ju pengarna , jag har inte bott hemma sen jag var 15 år. Eller jag flyttade hem i typ två år när jag var 16 , men då hade jag även en etta som jag bodde i.
Jag är beroende utav lön , jag måste ju betala räkningar & mat , linser & busskort, men jag älskar även att köpa kläder och göra annat kul.
Man tjänar inte bra som undersköterska. Man tjänar faktiskt dåligt som fan. Så mycket som man jobbar och sliter ut sig, helger , kvällar , tidiga mornar. 

Om något år ska jag absolut plugga vidare , men jag måste ju veta vad jag vill bli först. Jag vill vara säker på vad jag vill vakna upp till varje vardagsmorgon. Ett arbete ska vara roligt och givande och helst bra betalt.


Later.


RSS 2.0