|| Glad posk ||

image11



Min påskhelg har varit ytterst lugn och harmonisk :)
På långfredagen tog jag tåget till Emelie i Krylbo för att sitta barnvakt hela kvällen. Jag sov över där.
Emelie och Daniel var ute på partaj med deras vänner och jag var överlycklig över att få vara ensam med mina två solstrålar till systerbarn!  Fast dom bråkade med varandra så fort dom fick tillfälle i början på dagen, det var rätt irreterande.  Men efter middagen så lugnade dom ned sig lite , vi slog på en massa barnfilmer, typ Asterix och Pippi på de sju haven och 2 hemliga avsnitt med Svamp bob :)  Vi tittade inte direkt på filmerna, utan vi låg under en filt och Tyra och Jerry vek sig av skratt när de sa fel ord. Vi hittade på en namn - lek , den gick ut på att man skulle hitta på namn åt sig själv och åt de andra.
Tyra sa att hon hette Bertil och Jerry sa att han hette Bajs, jag hette mormor Anita. 
Jag kommer ofta på mig själv att tänka tillbaka nu förtiden. Jag tänker på hur det var när jag bodde i Karlholmsbruk, när Emelie fortfarande bodde hemma.
Härom kvällen så gick jag igenom alla detaljer jag kunde komma ihåg från vårat gula hus på Vaktelvägen 11.
Jag saknar alla dagarna utan problem, hela världen var underbar och det fanns inget hinder eller något svek
- mer än att vi inte åkte till Furuvik fast pappa hade lovat.  Det enda man var rädd för var clownen "Det" under sängen och all fritid gick åt till att leka med sina vänner. Man kände sig aldrig ensam. Inte jag iallafall.
Jag har det inte dåligt nu, utan jag är glad över hur bra jag har det.  Jag vill inte ändra på något i mitt liv just nu.

Tillbaka till Påskhelgen:
Jag åkte ifrån Krylbo på Påskaftons morgon, jag var hemma i Tierp klockan ett, klockan fyra satt jag och mamma på bussen till Karlholm. Vi gick till mormor och morfars välbekanta och trygga hus, min morbror och mina två närmaste kusiner var där.  Karrå var där och det var ju woonderful! Vi åt hela tiden, jag åt för mycket.
Jag, mamma och brorsan tog bussen hem igen klockan 21.20.  När jag kom hem så somnade jag väldigt fort, jag mådde otroligt illa utav all mat, men jag vägrade att spy.  I morse vaknade jag utav Martins: Sandra, vet du hur mycket klockan är?! Elva!
Det var skönt att sova till elva, Karrå kom hit klockan ett. Morfar körde henne - jag visste att det var för att han var nyfiken på att se våran lägenhet. Han tyckte om att den hade så stora rum :)  Jag fick en 50-lapp att köpa pizza för. Jag köpte ingen pizza iallafall, haha. Karrå och jag traskade iväg till Hemköp för att köpa blondering, inte blekning. Blondering. Tro det eller ej men det funkade typ skitbra, jag blev mycket ljusare men det ser fan förjävligt ut, som en eldslåga faktiskt. Imorgon ska jag bleka det mera.

Det var väl min påskhelg, nu skulle jag vilja ha en bingolott. Jag har ingen, jag får väl glo på en film eller nåt. Plugga vore ju bra, men jag orkar inte. Jag har aldrig haft så mycket plugg som jag har nu, inte heller en sådan kort deadline.

Jag längtar till studenten, och samtidigt är jag väldigt rädd.

| Inte helt nyktert |

image9




Imorse vaknade jag genomblöt , det är tredje gången på två månader.
Jag har varit jättetrött och seg idag , det är jobbigt eftersom att  det är underbart att vara pigg.
Jag blev snäppet piggare efter gym-passet som tur var. Mitt hår är idiotiskt , det vägrar att bli den färg jag vill.
Jag har försökt få det ljusare , så att jag kan färga tillbaka min orginalfärg.
Det händer ingenting vad jag än gör , det är kanske lite brunare :(
Grymma öde , jag vill inte längre vara en räv!

Elin och Råbban var här i helgen. Det var rooligt! Råbban kom vid 4 och elin vid halv 6.
Vi hällde upp massa snacks som luktade torrfoder och skruvade upp korkarna genast.
Vi pratade och skrattade hela tiden. Vi sjöng och dansade pinsamt dåligt till massa 90-tals pop-låtar.
Fast det är ju roligast så , när man inte är allvarlig. 
Sen kom Tessan , Fannie , Maggie ett litet tag.
Vi gick till Brorsans [usch , pinsamt!] , fast det var ändå rätt kul. Det var bara en massa medelålders där.
Jag , Elin och Råbban hittade på massa oseriösa danser , typ "skruva i glödlampan" och "fiska". Haha.
Efter ett - tiden begav vi oss hem igen , vi tre. Råbban fick skjuts hem en timme efteråt och jag och Elin spelade Barngeni ända tills 4 på morgonen , då kom Älskling hem.
Han hade haft en lyckad kväll i Gävle med sina vänner :)
Elin sov kvar.
Tack för en bra lördag!


| Säg det med ett leénde |

image6




Du är efterlängtad , kära helg!
Idag , precis innan jag skulle gå hem så sa min lärare Ewa att jag såg väldigt fräsch och pigg ut.
Jag blev jätteglad , hur kul är det inte att få höra sådana kommentarer bara sådär ur ingenstans?
Jag svarade [med ett stort leende] att ja men mitt liv är så bra just nu , det är faktiskt inte fullt med problem längre. Jag har lyckats slagit mig loss. Jag ler fortfarande.

Kvällen bjuder inte på så fruktansvärt mycket. Vi ska köra en storstädning , min Martin och jag.
Det är i och för sig också efterlängtat. Blir väl till att dra i sig någon snabbmat också , och kika på någon sjysst film. Jag gillar inte att städa , eller ibland kan jag vara på ett riktigt städhumör. Eller det är ju jobbigast innan man börjar städa , sen när man väl har börjat så måste man nästan finputsa varje hörn innan man vill ge sig.

Nu ringde Råbban , han och Elin ska nämligen komma hit imorgon. Det ska bli roligt :) Fast vi har inte planerat något än , fast jag tycker att det är skitkul att bara hänga också. Vi ska väl dricka lite.

Ïgår frågade jag Martin hur länge det här depp-vädret skulle vara kvar , han kollade upp det på internet. Det visade sig att det här förbannade 4934083985 kilometer långa och feta molntäcket ska ligga kvar tills minst på måndag.
Jag avskyr att vakna varje morgon , titta ut och se att det är alldeles grått och äckligt ute.
Jag har ju köpt nya fina vårkläder också , som jag knappt kan bärga mig att få använda!
Bara för det så ska ha dom på mig imorgon , på 3-vänners-festen.

| Hennes första ord |

image3




.. Så har även jag fallit för den nya [?] trenden att bli medlem här på blogg.se. Förlåt mig, o stoltet!
Nej nu ska inte försöka att överdramatisera det hela.
Jag tror , att jag i den här bloggen , vanligen kommer att skriva och upplysa er om det vardagliga som händer i mitt liv.
Då och då blir det säkert ett instick där jag genom ord försöker få ned en jädra massa djupa känslor och galna tankar.
Idag lider jag varken utav några galna tankar eller  djupa känslor.

Jag har varit i studenstaden Uppsala idag , med Emma och Emilie ifrån klassen. Det var en väldigt dåligt upplagd dag från skolans sida. Vi skulle nämligen in och höra oss för om sjukgymnast-programmet, och vi trodde ju att allt var upplagt på ett enkelt vis för oss - att vi skulle få med oss någon som anvisar och hjälper oss med vart vi ska gå. Men neej , vi blev hänvisade till en buss i skolan , utan någon pålitlig "vuxen" och blev avsläppta lite avsides från centrum. En karta fick vi i handen och sen fick vi själva leta oss igenom staden om vart vi skulle gå.
Jag orkade inte, utan tog tåget hem efter halva dagen. Så gjorde också Emma och Emilie.

Väl kommen i tierp , [åt en banan till lunch] så rusade jag in på fiket vid stationen och beställde mig en efterlängtad och förtjänad blåbärspaj med en kopp varm choklad. Jag passade till och med på att plugga lite i den lugna miljön.
 
Ja , sen har jag väl inte gjort något mer läsvärt. Handlat bananer och pålägg på Lidl och traskat hem till min och Martins för tillfället ostädade lya. Snart kommer han hem, och då ska vi fan sova. Massor!



By the way - Hjärtligt välkommna ska ni vara :)

RSS 2.0